Vad är ett webbhotell?

Ett webbhotell är en tjänsteleverantör som sätter din webbplats på en server som är ansluten till internet. Detta ger då människor som surfar på internet ett sätt att komma åt din webbplats. Datorn som webbhotell använder är oftast precis som den dator du har hemma, är den enda skillnaden att den är inställd på att tjäna upp webbsidor och därför kallas en ”server”.

Ett webbhotell har normalt en snabb anslutning till Internet och de kan vara värd åt tusentals webbplatser på många servrar. De webbhotell hyr främst ut utrymme till dig så att du kan få din webbplats på World Wide Web.

Några stora webbhotell äger sitt eget datacenter (samling av servrar), vissa hyr en server från ett större webbhotell och sedan sälja utrymmet under eget företagsnamn. I detta fall webbhotell kommer att hantera ditt konto på servern, men de kommer att hyra den faktiska webbutrymme från en annan mycket större företag.

De flesta webbhotell företag inte äger ett datacenter, men hyra webbhotell utrymme i ett datacenter.

Det finns bokstavligen tusentals webbhotell företag som finns på marknaden, alla med olika typer av planer och till olika priser. Det kan vara svårt att ta sig igenom alla alternativ, speciellt om du är helt ny på webbhotell och bara vill få din webbplats upp på webben. Alla webbhotell planer har vissa grundläggande gemensamma drag.

Server typ Detta är den typ av serverprogramvaran som körs på servern. Windows 2000 server, Linux och Unix är gemensam server typer. Om du har en grundläggande hemsida då servern typ ingen roll. Om du har en mer komplex webbplats som har databasen fungerar och serverar dynamiska sidor, då servern typ kommer att bli viktigare.

Diskutrymme Detta är de faktiska utrymme tillgängligt för dig för lagring av din webbplats på webbservern hårddisk

Bandbredd / månad Detta är ett mått på hur mycket webbplats trafik är tillgänglig för dig. Varje gång någon tittar på din hemsida, har data som ska skickas över Internet från webbservern där din webbplats är värd till webbläsaren för personer tittar på din webbplats. Bandbredd är ett mått på hur mycket överföringen är tillgänglig. Högtrafikerade webbplatser som Yahoo till exempel har väldigt höga krav på bandbredd, men den genomsnittliga webbplats inte

E-postkonton Hur många e-postkonton behöver du? Normalt 10 räcker, men om du tror att du kanske vill mer än du kan använda

Hur får min hemsida ett namn? Alla webbplatser har oftast ett namn – precis som vi är kallade www.webbhotellen.n.nu – Det här är ett namn som pekar på utrymme på nätet där din webbplats fysiskt är placerad. I verkligheten kommer din webbplats har en adress som är bara en uppsättning siffror. Detta kallas en IP-adress och det ser ut ungefär så här 205.11.109.64 En IP-adress är en unik adress (precis som en gatuadress) för din webbplats plats. Domännamn som www.webbhotellen.n.nu är egentligen bara en pekare till den verkliga adressen. Detta gör det mycket lättare att komma ihåg webbplatser.

När du köper webbhotell kan det vara lättare att låta webbhotell hanterar allt i samband med detta. Du säger bara dem det namn som du vill (www.yoursite.com till exempel) och så länge som det namnet är tillgängligt, kommer de att ställa in ditt webbhotell utrymme så att när folk skriver i denna www-adress, kommer den automatiskt att gå till din webbplats. Du kan kontrollera om ett domännamn är tillgängligt på vår domänregistrering sidan.

Om du redan har ett domännamn och behöver överföra det till ett webbhotell konto, då domänposterna måste pekas till ditt webbhotell. De flesta webbhotell kommer att hantera detta för dig, men om du måste göra det själv då du kommer att behöva kontakta företaget där du registrerat ditt domännamn och ger namnserver adress ditt webbhotell leverantör. Ditt webbhotell kommer att berätta vad deras namnservrar adress är.

Du vill antagligen inte att köpa ditt webbhotell plan tills din webbplats är klar, men du kanske vill köpa din webbplats namn tidigt för att förhindra någon annan tar det namn du vill ha. Nästan alla företag som säljer domännamn kommer att parkera din domän på deras servrar tills du är redo att köpa webbhotell.

Olika typer av webbhotell

Det finns olika typer av webbhotell uppställningar och beroende på din webbplats och budget, kan någon av dessa vara rätt typ. Detta är inte en diskussion av de funktioner ett webbhotell plan kan erbjuda – bara beskrivning generella typer av webbhotell

Free Web Hosting Det är möjligt att få gratis webbhotell konton. Dessa är bra för små webbplatser, men normalt du måste ha en banner annons högst upp på varje sida. Några gratis konton kan du använda ditt domännamn (gratis virtuell hosting) och med lite din webbadress är en underdomän till den fria webbhotell (www.yoursitename.freehosting.com). Denna andra typen kallas Free subdomän hosting.

Hosting för små webbplatser kan vara mycket billigt, men om du kan svara ja på samtliga av följande frågor, sedan gratis webbhotell kan vara rätt för dig.

Jag bryr mig inte om att ha annonser längst upp på varje sida i min hemsida Jag bryr mig inte om prestanda / tillförlitlighet av webbplatsen Jag förväntar mig inte någon kundsupport Min hemsida är mycket liten och kommer aldrig att växa

Delad Hosting Detta är den vanligaste typen av webbhotell konto och kan vara mycket låg kostnad. Med betald delat (virtuella) värd du betalar en månadsavgift och får en aktie på en server. För mycket låg kostnad planer du kanske bara har en liten mängd diskutrymme och en låg mängd bandbredd (även om det förmodligen inte kommer att vara ett problem för de allra flesta webbplatser). Med billig virtuell hosting planer du kanske en plats bland hundratals på samma server – i det här fallet tillförlitlighet kan drabbas. För något dyrare planer kommer du förmodligen hitta bättre tillförlitlighet.

Dedikerad Hosting Med dedikerad hosting du har en full server för din webbplats. Detta ger dig mycket mer frihet och du kan vara värd potentiellt hundratals av dina egna webbsidor. Vanligtvis kommer du att ha tillgång till servern precis som du har tillgång till din dator hemma. Dedikerade servrar är normalt reserverad för stora webbplatser e-handel typ, webbplatser som får många besökare (tusentals per dag), eller för personer som vill starta eget webbhotell och sälj delad hosting konton. En dedikerad server är mer tillförlitliga, men också mycket dyrare att vara minst $ 100 per månad vs $ 1 – $ 20 intervall på en delad hosting plan.

Samlokaliseras Hosting Detta är mycket lik dedikerade hosting, förutom att du äger servern istället hyra den. Din server placeras i datacenter och ansluten till Internet via webbhotell snabb Internetanslutning. Du kommer då att betala en avgift för underhåll och bandbredd.

Så vad webbhotell plan är den rätta att köpa? Du har en massa val i webbhotell marknaden och det kan vara mycket förvirrande att hitta den bästa som passar dina behov.

Den 1: a steget innan du börjar leta efter ett webbhotell är att avgöra vad dina behov är. Det kan vara mycket frestande att leta efter planer som erbjuder allt. Det finns många sådana erbjudanden som finns, även vid ett lågt pris, men du kommer att lagra upp problem för dig själv. Ta ett steg tillbaka och avgöra exakt vad du behöver och sedan använda webbhotellen.n.nu att hitta en plan som passar till rätt pris från ett webbhotell som du är bekväm med.

Steg 1 – Fastställande dina behov

Utrymmesstrategi Webbsidor (html) är normalt mycket små – i genomsnitt 40 – 50 kB. Detta innebär att du kan lagra en massa webbsidor i en liten mängd diskutrymme. Bilder tar upp mer utrymme, men om du inte har en stor databas driven webbplats – det är osannolikt att du kommer att behöva väldigt mycket diskutrymme. Nedan är terminologi används för att beskriva diskutrymme. Om du har en dator hemma eller på kontoret, då du kommer att vara redan väl förtrogen med detta.

1 Byte 1 tecken. Denna mening är 25 bytes 1 kb 1000 Bytes 1MB 1000KB 1 GB 1000MB Du kan se ovan att även en hel del sidor egentligen inte skapa en stor krav på diskutrymme. Om du äger en dator hemma kommer du redan vet att hårddiskar är väldigt billigt i dessa dagar. Många webbhotell planer kommer att erbjuda stora mängder diskutrymme. Detta är bra, betyder det inte skada att ha extra utrymme – men om du inte har en stor plats – du kommer mer än okej med 20MB.

Bandbredd Bandbredd anges alltid som en månatlig gräns på antingen MB eller GB. Detta är summan av de faktiska uppgifter som kan överföras från webbservern som håller din webbplats, till webbläsaren för den person som tittar på din hemsida. Om du går över gränsen, sedan antingen du måste vara en extra avgift, eller din webbplats kommer inte att vara tillgängliga. Mängden bandbredd du använder är naturligtvis knutna till mängden trafik (besökare) som du tar emot.

Det finns webbhotell företag som erbjuder obegränsad bandbredd. Detta låter som en bra affär. Sanningen är att detta är inget annat än en lögn och du bör undvika webbhotell företag som erbjuder obegränsad bandbredd. Bandbredd är en handelsvara som kostar webbhotell pengar – obegränsad bandbredd är inte bara omöjligt, men skulle kosta en obegränsad mängd pengar. När webbhotell erbjuder obegränsad bandbredd de försöker lura dig. De vet att du förmodligen inte kommer att använda så mycket bandbredd. I det ögonblick du försöker använda en hel del bandbredd – då du kommer att hitta din webbplats avstängning.

För de flesta webbplatser du inte behöver mycket bandbredd. Antagligen 99% av alla webbplatser använder mindre än 2 GB bandbredd per månad. Om du tänker ha en massa nedladdningar av mjukvara, audio eller video, så du kan sluta med en mycket mer bandbredd, kanske 50 GB. Vuxna webbplatser använder vanligtvis en hel del bandbredd. Sajter som mp3.com kräver en enorm mängd bandbredd, men för den genomsnittliga webbplats – en låg nivå kommer att räcka i nästan samtliga fall.

Support Du måste ställa dig själv frågor som du vill ha telefonsupport, eller kommer e-stöd vara ok? Vill du ha support 24 timmar om dygnet? Om du har en liten webbplats som inte är kritiskt (dvs du behöver inte betala dina lån med webbplatsen vinst) så har du förmodligen inte behöver telefonsupport eller support 24/7. Det kostar webbhotell företag att tillhandahålla denna typ av stöd, inte betala mer för en plan som erbjuder detta om du inte behöver det.

Server Typ Om du har en liten hemsida, så är det osannolikt att du kommer att behöva välja en viss typ av server för din webbplats. Windows 2000 server webbhotell tenderar att vara lite dyrare än Linux. Om du behöver köra en Microsoft SQL Server-databas, eller använda Microsofts Active Server Pages så ska du välja Windows 2000. Om du har ingen aning om vad dessa saker ens är – då du inte behöver Windows2000 – du kommer nästan säkert vara bra med någon typ av server.

Andra funktioner som databaser, Server Side Scripting Webbhotell planer kan erbjuda en myriad av förvirrande funktioner. För den lilla hemsida är det osannolikt att du någonsin kommer att behöva veta om någon av dem. Om du är en webbdesigner att skapa komplexa databasdrivna webbplatser då du redan vet vad du behöver. Om du efter att skapa din webbplats du aldrig har hört talas om ASP, ColdFusion, SQL Server, MySQL – då är chansen att du inte behöver oroa dig för någon av dessa saker. Om du planerar att lägga till en anslagstavla till din hemsida så behöver du en MySQL-databas. Detta är den vanligaste databas som används med diskussionsforum.

Steg 2 – Att hitta rätt webbhotell plan att köpa

Det finns många webbhotell kataloger på webben. De hävdar alla att vara stora resurser. För det mesta är de stora resurser … för de webbhotell företag, men inte för dig, webbhotell konsumenten. Nästan alla dessa webbhotell kataloger är en plats där webbhotell företag annonsera och de är i affärer bara för att generera reklamintäkter från webbhotell. För konsumenten är de värdelösa eftersom du inte kan hitta någon opartisk information. Dessa reklam baserade webbhotell kataloger har lista med rekommendationer, topp 25 listor, platina listor etc. .. de är alla bara reklam listar liknar annonserna i skräppost som kan komma fram genom ditt brevinkast. Undvik dessa platser, de har inget värde eftersom du inte kan lita på någon information som du hittar i dem.

Vi har ingen reklam och inga webbhotell kan köpa en orättvis fördel. När du gör en sökning vi tillbaka en lista med webbhotell planer som alla matchar dina sökkriterier som du sedan kan utvärdera. Läs recensioner från andra kunder, ta realtid tillförlitlighet siffror, titta på andra webbplatser de värd, kolla in deras hemsida och jämföra planer sida vid sida med andra planer.

20 mar 2014